vuistHeb je dat gevoel dat je eigen meer wil en kan, alleen hoe? Thuis, op je werk, op school, met je leidinggevende, of als leidinggevende of met je kinderen. Een onderbuik gevoel die parten blijft spelen.
Ga je dan weleens bij jezelf te raden? Of heeft ratio de overhand? Bedenk je je wel of je volledige potentie en mogelijkheden die je in je hebt, benut? Of bedenk je je: ís het dit nu? Zit ik nu wel op de juiste plek met wat ik nu doe? Word ik hier blij van? Doe ik de dingen omdat ik het altijd zo is gegaan of omdat het moet? Is het mijn taak… althans dat vind ik zelf of doe je dat omdat anderen dat vinden? Doe ik de dingen op de automatische piloot?

Wat wil ik? Waar word ik hier blij van? Wie ben ik? Misschien is het tijd om te onderzoeken wat je diepste wensen en verlangens zijn. Om te gaan doen wat je aan het hart ligt.
Dingen doen die aan je hart gaan, gaan vanzelf. Doe je met plezier. Je hebt er lol in. Je wordt verrijkt voor je inspanningen en dat geeft een fijn gevoel. Je krijgt er energie van. Je hebt de regie in eigen hand. Bovendien geef je energie ook weer terug aan je omgeving. Kortom een win, win win situatie.

Bedrijfsleven

Er is goed nieuws voor mensen die op hun onderbuik gevoel durven te vertrouwen of willen vertrouwen. Zelfs in het bedrijfsleven en in de ontwikkeling van technologie is dat onderbuik gevoel of intuïtie net zo belangrijk is als ratio. Uit wetenschappelijk onderzoek van Linn Kolbe –VU Amsterdam is dat recent bewezen. Luister maar naar het BNR radiobericht van afgelopen maandag 1 juni.

Uiteindelijk gaat het erom wat doen we met ons onderbuik gevoel, ons intuïtie.
Er zijn drie manieren vanuit de Transactionele Analyse hoe wij mensen met moeilijkheden omgaan. Dus ook als het gaat om het nemen van beslissingen voor jezelf.
1. Freece: bevriezen
2. Fight: vechten
3. Flight: vluchten

Herken je er een bij jezelf? Of is het misschien afhankelijk van de situatie, denk je dan?
Ik wil er zelfs een heel belangrijke aan toevoegen. Namelijk uitstellen. Uitstelgedrag. Eigenlijk ook een vorm van flight. “Van uitstel komt afstel.”
Heel veel mensen stellen uit. Stappen bedenken oké maar denken is nog niet doen. ‘Je komt met excuses als dat de tijd nog niet rijp is. Het past niet in je tijdschema.’ Het is eng. ‘Het komt vanzelf wel goed.’ Maar wat laat je eigenlijk voor kansen liggen?

In NLP (Neuro linguïstisch programmeren) -en daar sta ik helemaal achter (Glanskracht – goed in doelen) gaat het als eerste stap over het formuleren van je doel. Daarmee geef je richting waar je naar toe wilt gaan. Een positief geformuleerd doel. Je gaat toch ook niet op reis zonder reisbestemming? De weg ernaar toe geeft richting en maakt dat je min of gebaande weg gaat in plaats van in het blaue hinein.
Wil je een oefening voor jezelf om je situatie te analyseren. Gebruik de metapositie>>

aankondigingfamopstellingEen manier om je verstrikkingen te onderzoeken en is met een familieopstelling.

Familieopstelling 24 juni

Voor diegene die eens willen kennismaken, een goed doel willen steunen én in de buurt van Badhoevedorp wonen, organiseren Margret Hintze en ik op woensdagavond 24 juni een kennismakingsavond met familieopstelling.
Voor een exclusief zacht prijs maak je kennis met deze methodiek. Verborgen dynamieken worden op deze manier zichtbaar. De opbrengst gaat volledig naar inloophuis Esperanza waar de avond wordt georganiseerd. Deze avond wordt georganiseerd voor iedereen die het aandurft om een stap te zetten in een persoon of werkgerelateerd thema. Kan je die avond niet maar zou je andere keer willen, laat hieronder in mijn blog weten. Meer lezen>>>

Vrouwen

Ik vertel je graag over mijn laatste Glanskracht bedrijfsontwikkelingen. Op dit moment ben ik bezig om een programma voor vrouwen te ontwikkelen die meer hun in potentie willen leven. Ik vind en hoor veel dat wij vrouwen te weinig ons potentie benutten. Volgende week blog ik hier meer over wat ik bedoel en ervaar. Als je jezelf al hierin herkent dan wil ik je alvast graag uitnodigen om met mij je dilemma’s, onderwerpen en thema’s te delen waar jij in je leven tegen aanloopt. Hieronder aan het blog of met een mail. Mijn doel is mijn programma te ontwikkelen en af te stemmen op de behoefte van andere vrouwen. Wil je mij s.v.p. hierbij helpen?