Waarom?

anemoonzwwVan kinds af aan wilde ik de wereld verbeteren. Na een periode in reclamebranche ben ik in de goede-doelenwereld gekomen. Het idee van helpen ontstond tijdens een reis… misschien wel de reis van mijn leven. Elf maanden lang trok ik door Latijns Amerika en zag de schrijnende armoede, de overweldigende oorspronkelijke natuur, het geweld maar ook het plezier van mensenlevens.

Ik werkte een tijdje als vrijwilliger in een weeshuis en ontmoette er een creatieve ondernemer die een project ging opzetten in Colombia. Niet alleen denken maar doen, n actie komen: ik raakte geïnspireerd!

Terug in Nederland werkte ik bij Milieudefensie, Mensen in Nood en KWF Kankerbestrijding. En ondertussen was ik zelf als vrijwilliger-fondsenwerver aan de slag gegaan voor straatkinderenproject ‘Stichting Straatkind Oscar’ in Colombia. Ook deze stichting groeide uit tot een internationaal netwerk aan vrijwilligers en vrienden.

KWF Kankerbestrijding

Bij KWF Kankerbestrijding introduceerde ik het van origine Amerikaanse vrijwilligersevenement ‘SamenLoop voor Hoop’ in Nederland, gericht op fondsenwerving, voorlichting en branding. Het succes daarvan ligt in het binden en verbinden van vrijwilligers en actieve relaties. Ik begon in 2006 met één evenement en inmiddels uitgebouwd met meer dan 100 georganiseerde SamenLoop evenementen met naast verbinding en bewustwording een miljoenen opbrengst  (>€26 miljoen). Het geheim van dit succes? Relaties aangaan, behouden en verbindingen leggen.

Glanskracht

Na 15 jaar KWF Kankerbestrijding en ondertussen geschoold met communicatie opleidingen in het verbinden en aangaan van relaties (inclusief jezelf) werd het tijd voor een nieuwe koers. Glanskracht is het resultaat, geïnspireerd door prachtige vrijwilligers. Sinds 2013 werk ik als zelfstandig ondernemer in coaching, training en fondsenwerving. Mijn persoonlijke missie, idealisme met ondernemers mentaliteit kan ik hierin goed combineren. Nog steeds werk ik het allerliefst met mensen die vanuit hun hart bezig zijn en/ of juist zo willen zijn en werken. Vrouwen zijn daar nog te bescheiden in. Onze kwaliteiten worden onvoldoende benut.  Eigenlijk doen we dat zelf. Daarom deel ik mijn ervaring, kennis en vaardigheden met nu met organisaties die werken met vrijwilligers en (mede) afhankelijk zijn van fondsen.

Mijn doel?

Ik wil meer vrouwen aan het glanzen krijgen. Dat ze met de kracht die daaruit ontstaat, mooie dingen kunnen realiseren. Kortom, ik wil anderen laten schitteren met mijzelf als instrument.

Mijn droom is in 2020 10.000 vrouwen te hebben geïnspireerd in hun vrouwen glanskracht. Met vrouwen glanskracht (i.o) help ik vrouwen van mijn leeftijd (45 – 55) die het gevoel hebben dat ze meer kunnen en uit hun leven willen halen. Ik wil deze vrouwen in hun (glans)kracht, hun (glans) geluk zetten zodat ze succesvol en gelukkig zijn thuis, op het werk, met familie en relaties in gezondheid en geld.

Mijn waarden

Respect voor mens, natuur en planeet is voor mij heel belangrijk. Dat draag ik uit in mijn werk en in mijn dagelijkse leven. Of het nou om aanschaf van producten gaat, levensstijl, coachen, vrienden of het opvoeden van mijn kinderen. Mijn kernwaardes zijn verbinding, betrokken, authenticiteit, doelgericht en ontwikkeling.