SamenLoop voor Hoop

[one-half-first]Voor KWF Kankerbestrijding heb ik het prachtige evenement SamenLoop voor Hoop in Nederland met succes geïntroduceerd. Daar ben ik een trots op. SamenLoop voor Hoop ontstond in 1985 in de VS toen de Amerikaanse arts dr. Gordon Klatt 27.000 USD ophaalde voor de kankerbestrijding door 24 uur op een sportveld rondjes te lopen. ‘Relay for Life’ was vanaf dat moment een feit. Sinds 2006 organiseren vrijwilligers op diverse plaatsen in Nederland een SamenLoop voor Hoop, geïnspireerd op Relay for Life. Teams wandelen 24 uur lang, elkaar afwisselend, rondjes op een sportterrein.

Wat is SamenLoop voor Hoop? Feest van Hoop

De 24 uur van SamenLoop voor Hoop zijn gezellig, ontroerend en inspirerend. Met het evenement vieren we een ‘feest van hoop’. We vieren dat vele mensen kanker al overleven en dat we iets tegen deze ziekte kunnen doen. Tegelijkertijd steunen we (ex-)kankerpatiënten en herdenken we overledenen. Er wordt voorlichting over kanker gegeven en geld ingezameld voor kankeronderzoek. Er wordt niet alleen gewandeld, de teams hebben ook kraampjes met (zelfgemaakte) spulletjes, hapjes en drankjes. Er zijn leuke activiteiten en lokale artiesten zorgen voor spetterende optredens.

Drie bezinningsmomenten bekrachtigen de dag: de openingsronde, de kaarsenceremonie en de slotronde. De eregasten bij de SamenLoop zijn (ex-)kankerpatiënten, ook wel survivors genoemd. Zij staan het hele weekend van de SamenLoop in het zonnetje.

Inmiddels zijn er jaarlijks meer dan 50 SamenLoop-evenementen in Nederland. Lees meer over SamenLoop voor Hoop op de website of bekijk het filmpje.[/one-half-first]

Ook veel inloophuizen in Nederland zijn geïnitieerd door vrijwilligers na SamenLoop voor Hoop. Zoals bijvoorbeeld Inloophuis Carma in het het Westland

[one-half]

Samenloopsmal-350  logo Samenloop

[/one-half]