Esther van westing3Esther van Westing

Enige tijd geleden heb ik deelgenomen aan een familieopstelling die werd georganiseerd en geleid door Margaret en Pauline. De ontvangst was hartelijk en zij konden ons allen een veilige omgeving bieden waardoor een aantal van ons bereid was om een situatie over hun persoonlijk leven die belemmerend werkte in te brengen. In een ver verleden had ik al eens kennisgemaakt met familieopstellingen en ik wilde dit keer meedoen als representant. In een tweetal gevallen werd ik opgesteld en voelde als het ware de energie van de persoon die ik vertegenwoordigde door mijn lichaam vloeien. Daarbij hoefde ik en voelde ik ook niet de behoefte om iets te zeggen maar werd het voor de vrager duidelijk wat mijn positie was binnen haar vraagstelling en dat werkte in beide gevallen verhelderend. Het was mooi om te zien wat de energie met ons allen deed. Het was een bijzondere avond.


 

talitha3

Talitha Elmendorp

“Mijn eerste familieopstelling werd geleid en georganiseerd door Pauline en Margaret.  Ik wist niet wat te verwachten en vond het allemaal een beetje mysterieus. Ik dacht, wat is een representant en hoe gaat diegene mij verhelderende inzichten verschaffen?  Ik nam mijn vriend ook mee en vertelde hem heel weinig. Uit pure nieuwsgierigheid besloot hij mee te gaan. Hij is iemand die doorgaans best nuchter is en niet zo gauw overtuigd is.

We waren beiden niet van plan om een vraag in te brengen maar wilden de kat uit de boom kijken. We werden echter wel beiden gevraagd om representanten te zijn en dat bleek een zeer unieke ervaring te zijn. We werden gevraagd om bepaalde familieleden te “spelen” door degenen die een bepaalde knelpunt in hun leven wilden oplossen of verklaren. Ondanks dat deze personen volstrekt vreemden voor ons waren die we nog nooit eerder hadden ontmoet, voelden we toch intuïtief aan wat de familieleden voelden of dachten en konden we zodoende bepaalde inzichten verschaffen en emotionele verheldering brengen aan de vrager.

Mijn vriend was stomverbaasd dat de ingevingen die hij kreeg zo accuraat konden zijn ondanks dat hij de vrager nog nooit ontmoet had.

Zelf besloot ik na twee keer representant te zijn ook een vraag in te brengen en de ervaring was zeer inzichtelijk en emotioneel helend. Het was ook ontzettend leerzaam zowel als representant als vrager. Ik zou de ervaring zeker aanraden aan iedereen die voor een dilemma staat of met bepaalde vragen zit.

Margaret en Pauline zijn beiden ook zeer medelevend en professioneel in hun begeleiding, weten je op je gemak te stellen en voelen ook snel aan welke opstelling nodig is om de vrager duidelijkheid te verschaffen in hun vraagstuk.”