[one-half-first]

Een van de vooronderstellingen van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) is “Mislukking bestaat niet, alleen feedback.” Fouten maken mag? Hoe vaak voel je je weleens compleet mislukt door een fout? Herken je dat gevoel? Ik wel. Sh…. T.. ! en dan zinkt mijn moed heel zwaar en diep in mijn schoenen. Ik neig om te vallen of in elkaar te zakken. Ik voel mij verslagen en ontmoedigd. Dat gevoel kon nog weleens even duren en voor mijn kinderen ben ik dan geen pretje…

Natuurlijk heb ik dat gevoel nog best wel eens, alleen duurt het steeds minder lang. Gelukkig!

Van kinds af aan worden we ingepeperd geen fouten te mogen maken. Op school, tijdens het sporten en ook later in onze werk carrière worden we afgerekend op onze fouten. Alleen, zijn we niet als baby groot geworden door onze fouten? Ik denk dan aan onze eerste misstapjes met lopen bijvoorbeeld. En werden we toen niet aangemoedigd door onze ouders om na vallen weer op te staan en verder te gaan? Van fouten leer je! Zo benadrukt Steve Jobs in zijn beroemde speech op Stanford University vooral zijn ervaring met falen en wat het hem in succes heeft opgeleverd.

Mijn glansrijk falen in de praktijk…

Laatst schoot ik bij een grote bijeenkomst waar meer dan duizend mensen waren, iemand te enthousiast aan.

Wie mij kent, tja spontaniteit is mijn eerste natuur. Het heeft een kracht maar ook een valkuil… En dan is het best schrikken als iemand als ik voor je staat te springen. Ik kreeg een ongezouten reactie terug met de boodschap dat ik eerst moet afstemmen voordat ik contact maak. Goed punt want dat was niet het eerste wat in mij opkwam als extraverte (MBTI type E) Betere timing, Pauline. Ik maakte een fout.

Het verhaal gaat verder… even later ontmoette ik weer tussen die duizenden mensen onverwachts een andere bekende. En weer die automatische reactie van enthousiasme…  met nu vervolgens wel een ‘loopje’ erachter…. Snel herstelde ik mijn reactie met afstemming. Gedrag is niet 1, 2, 3 aangepast en geïntegreerd. Althans de mijne niet Wink. Maar ik ben wel goed op weg Laughing. Toch?

Een ander voorbeeld. Zo stuurde ik recent een persoonlijke email refererende naar een leerpunt. De intentie was goed en ook goed over nagedacht. Alleen de beleving en interpretatie van de ontvanger was toch anders. Gelukkig kreeg ik feedback.

[/one-half-first]

falen[one-half]

foutenmakenmag[one-half]

 

Wat kan je ervan leren?

Fouten maken mag. Feedback is aannemen en na aanname – zonder in de verdediging te schieten -, juist super leerzaam! Er is voor de feedback gever ook moed nodig… Niks zeggen, je terugtrekken, of negeren is misschien makkelijker, wijzer en veiliger. Moet ik de conclusie trekken dat ik voor veiligheid moet kiezen, algemeen zinnen en milde reacties geven? Verbaal als zowel schriftelijk….? Of risico nemen…? Zoals het schrijven van dit blog.

Glanskracht

Wat ben ik blij met Glanskracht als naam. Voor mij een geweldige metafoor en anker voor mijn fouten. Mijn mantra is nu “Wrijving maakt glans” als het tegenzit. En ja, als je je nek uitsteekt, uitprobeert en fouten maakt dan leer je door vallen en op te staan! Of in glanskracht termen, je wordt opgewreven en opgepoetst. En dat is ook helemaal nodig voor ondernemen en je leven vol te nemen. En juist succesvolle mensen, zoals Steve Jobs zijn met vallen en opstaan ‘groot’ geworden.

Ik draai het om: je moet fouten maken want wrijving maakt glans. En straks glans je des te meer…

Wie glanst er mee? Schrijf jouw reactie graag hieronder of deel jouw glansrijke ervaring waarin je laat weten hoe jij met fouten omgaat!