comfortzoneHeb je weleens van comfort zone gehoord ? Dat is de plek waar je je nu waarschijnlijk in bevindt.  Je comfort zone is jouw mentale beeld over dat wat jij wel en niet kunt en waar binnen jij beweegt. Je comfort zone is dat plekje waar jij je prettig en veilig voelt. De meeste mensen durven hem vrijwel nooit te verlaten. Je gaat uit je comfort zone als in je in een nieuwe situatie komt die je nog nooit eerder hebt meegemaakt en je niet zeker weet of je het aan kan of niet.

Uit je comfort zone stappen dat is eigenlijk heel erg eng en confronterend. Alleen doe je het toch dan blijkt dat het allemaal niet zo eng is als het leek!  En dat er lucht komt voor jezelf. Het kwartje valt. Het valt mee. Je hebt weer iets geleerd.

Bijvoorbeeld door voor de groep te staan en te presenteren tot een vreemd iemand aanspreken. Van meer salaris vragen tot een bergbeklimmen. Van persoonlijke dingen vertellen tot alleen op reis gaan.

Daag jezelf uit. En stap uit je comfort zone dan groei je en voel je steeds sterker, vrijer en onafhankelijker. En is er dat onbehagelijke enge voel weer? Die knoop in je buik,  o wat eng, bedenk dan ‘als ik die stap waag dan geef ik mij zelf de kans om te groeien…

comfort