mist wijnIs jouw vakantie ook weer achter de rug? Of heb je nog vakantie te goed? De scholen zijn allemaal weer begonnen!

Wij zijn alweer een weekje terug en terugkomende in het ritme. De vakantie heeft ons erg goed gedaan en ons hernieuwde energie gegeven om te kunnen beginnen en een mooi jaar tegemoet te kunnen treden.

Heb je mijn mails en posts gemist? Ik wel en ook niet weer vanwege de rust. Ik heb mij laten inspireren door stilte en ben daardoor opgeladen.

Hernieuwde energie wat doet dat met jou?

Uitrusten, ontspannen, alles loslaten. Kan jij dat laatste makkelijk? Dat is voor veel mensen best moeilijk. Ik had de eerste week van de vakantie zeker nodig om mij te ontdoen van mijn vaste ritme en het “moeten” gevoel om daarna pas bij het gevoel van echt ontspannen en “niks doen” te komen. Voor het eerst in ruim 3 jaar heb ik niet elke week geblogd. Best wel wennen aan het idee! Daarentegen heb ik genoten van vrienden over de vloer, bezoeken aan andere vrienden, een reis met mijn kinderen in het buitenland en zoals gezegd van stilte.

506 quote akker rustenAfstand nemen

Afstand nemen en rusten heeft goed gedaan. Dat doet de natuur uit zichzelf met de herfst en de winter. Om goede wijn te krijgen laat je deze ook rijpen in het vat. En een akker dient te rusten om weer vruchtbaar te worden.  “Net als een akker moet de geest soms rusten om weer vruchtbaar te worden”.

Vanuit leegte ontstaat er ruimte voor nieuwe kiemen in inzichten, nieuwe ideeën, veranderingen. Wees je daarvan bewust. Dan kan je de eerste stap naar het “moeten” loslaten.

September voelt voor mij ook als een nieuwe start van een nieuw jaar in het werk: coaching en training. Nieuwe plannen maken, doelstellingen formuleren, nieuwe ideeën met natuurlijk nieuwe klanten.

Hoe is september na de zomervakantie voor je?

In september ben jij wellicht ook op je werk druk bezig met de jaarplannen voor het volgend jaar.

En hoe zit dat voor jezelf? Statistisch blijken bijvoorbeeld dat de meeste echtscheidingen ook na de zomervakantie worden genomen. Heb jij hernieuwde plannen rondom je leven?

  • voor je carrière,
  • je relatie een ander leven in te blazen,
  • je gezinsleven anders in te richten,
  • persoonlijke ontwikkeling
  • of om jezelf als mens te verstevigen?

Heb je ook een nieuw plan voor jezelf bedacht?

Als je begeleiding wilt hebben, een spiegel, een luisterend oor, en of tips met nieuwe inzichten dan help ik je graag professioneel, persoonlijk of voor je team.

Neem graag contact met mij op.

Een eerste coaching twv € 225,- is gratis.

Neem graag contact op.

Of kijk naar mijn agenda voor een workshop familie opstelling, of Wat maakt mij uniek.

Vertel onderaan dit blog jouw nieuwe inzichten of voornemens na de vakantie… Als je hem deelt, mag je gratis naar mijn familieopstelling 21 september.