porschGaat dat ook voor jou op? Word jij ook steeds gekker, gewaagder, ongeremd naarmate je ouder wordt? Herken je dat? Of toch maar niet. Mooi braaf blijven zoals het hoort…  Voor de vorm, voor de norm omdat je het altijd zo doet en hebt gedaan? Of durf je de stap nog niet te zetten?

Wat heb ik afgelopen week aan de telefoon toch ontzettend hard gelachen… Ik kwam niet meer bij…. Mijn 82 jarige vader verraste ons met zijn nieuwe project. Hij heeft een nieuwe auto gekocht… Oooo… Niet zomaar een auto. Een Porsche!!!

Ja, een Porsche… Toen ik het hoorde kwam ik een half uur niet bij van de lach…  Geweldig!!! Mijn vader is 82 jaar en wordt in december 83. Hij wil een Porsche. Mijn vader reist heel veel met de trein en de rest met zijn  elektrische fiets en af en toe een ritje met zijn auto. En nu heeft hij een Porsche.

“Ja het is ook een beetje jouw schuld. Je had het erover dat ik altijd zoveel projecten heb en altijd met anderen bezig ben. En pappa, wanneer profiteer je nou zelf eens? (note: ja mijn vader heeft altijd heel hard gewerkt, gezorgd voor gezin en mijn moeder). Wanneer doe je nou iets voor jezelf?… Geniet er toch van, zei je… “.

Jongensdroom

“Ik heb altijd een jongensdroom om in een Porsche te rijden. Mijn broers werkten al heel jong en hadden al snel geld voor mooie auto’s terwijl ik studeerde.

En nu heb ik mijn droom waar gemaakt. Het is weliswaar een 12 jarige Porsche met hoge instap. Tja wat moet ik met zo’n laag model op mijn leeftijd. (Een Cayenne voor de kenners onder ons.) “Als mensen op straat tegen mij zou hebben gezegd doe iets voor jezelf dan zou ik er geen aandacht aan hebben besteed. Maar toen jullie dochters dit tegen mij zeiden….” “ En ja, ze zullen wel praten en denken. Die ouwe gek… hij wordt steeds gekker….”

Geweldig toch? Ik ben helemaal trots op mijn vader… Hij maakt zijn jongensdroom waar.

Wachten met dromen vervullen

Hoe lang ga jij wachten voordat je je droom of je verlangens gaat vervullen? Ga je ook wachten tot je 82 bent? Of laat je het aan je voorbij gaan? Of heb je een zetje nodig?

Weet je wat jouw droom is? Wil je nog lang wachten totdat het misschien gaat gebeuren. Of realiseer je nu met al je wijsheid wat je leeftijd nu met zich meebrengt dat het best kan als je maar een weg zoekt naar de mogelijkheid!

Doe je al jaren hetzelfde, dan krijg je ook hetzelfde. Wil je wat anders doe wat anders. Om jouw dromen, jouw talenten, jouw mogelijkheden, te ontdekken en nog meer wat je staat er in de weg om het te laten.

Ik help je graag met mijn coaching. Door mijn oefeningen en vragen kom je zelf tot jouw kern. Je hebt de regie in eigen hand wat nodig is om de volgende stap te zetten. Om je krachtiger te voelen en te gaan doen.

Door jouw droom te gaan leven, met een nieuwe  auto, een droomvakantie, ander werk, een andere omgeving misschien of dingen te gaan doen wie JIJ bent….

Om glanskrachtig door het leven te gaan. En  om niet langer te wachten tot je oud bent of misschien wel te laat….

Contact>>

Herken je je in mijn verhaal? Jijzelf of iemand uit je omgeving. Deel graag onderaan mijn blog jouw reactie of verhaal.