statue-187562_1920Van de week hielp ik een vrouw gebruik te maken van haar eigen innerlijke ‘kompas’. Ze kwam zelf tot het antwoord. Het resultaat is dat ze als jonge onderneemster nu weet wat ze te doen heeft, wat voor haar klopt en bij haar past. Het troebele gevoel werd weer helder. Ze kan weer een volgende stap maken. Het is zo ongelooflijk dankbaar werk om te mogen ervaren dat ik iets voor iemand heb kunnen betekenen en dat ze weer verder kan!

Wat bedoel je met innerlijk kompas?

Ik geloof dat iedereen het antwoord al in zich heeft of bij zich draagt. Door onze ervaringen, opvoeding en omgeving hebben we afgeleerd om ernaar te luisteren en op te ‘varen’. Ons denken overheerst, en belemmert te doen en of voelen. We negeren prikkels in onze onderbuik, lichamelijke signalen, stil te staan. De hectiek van de dag, de sociale druk, social media, gezin, je werk, familie, omgeving nemen je leven over. Leven je leven. Je mist je identiteit, je contact met wat je echt wilt of wat je te doen hebt.

Herken je dat?

Ook op momenten dat je iets nieuws gaat doen, waar je op nieuw terrein begeeft en voor je gevoel vast zit in het onbekende, helpt luisteren, naar je innerlijke kompas om weer in beweging te komen of een nieuwe koers te varen. Naast dat het antwoord in jezelf zit zijn er andere bronnen die je informatie geven. In mijn begeleiding maak ik gebruik van jouw bronnen en leer ik je ook kijken, voelen, horen naar je andere bronnen.

compass-mapklnWat hebben we gedaan?

Na een eenvoudige oefening vergelijkbaar met een rollenspel en luisteren naar de ‘interne stemmetjes” die mij cliënte opkwamen kon mijn cliënte een keuze maken. Ze wist van zichzelf wat ze te doen had en wat voor haar een logische volgende stap is. Het lijf begon weer te stromen. Ze kreeg krachtige energierijke en gevulde uitstraling.

Herken je dat ook?

Dat je van die momenten hebt dat je lijf vastzit of juist in je hoofd? Je wilt graag vooruit, naar buiten, in beweging maar dat lukt niet. Je kan niet de klink van de deur vinden. Je kan deur niet openen. Je kan de vinger er niet achter krijgen. Je kan het niet vastpakken. Een soort verstijving of grammofoonplaat die blijft hangen.
En dan… Wat doe je dan? Laten trekken als theezakje in een theepot? Maar voor hoelang? Tot de thee bitter is of zelfs koud?
Het antwoord zit in jezelf. Vind je niet je eigen deurklink, vraag dan om hulp.

Het is namelijk zo heerlijk als het weer stroomt!

Neem gerust eens contact op als jij van mijn kwaliteiten gebruik wil maken. Ik help je graag en de eerste sessie krijg je van mij gratis om te kijken of elkaar bevallen 😉