marathonAfgelopen zondag liep ik de 8 km van de 40e Marathon van Amsterdam. Voor mij was het de eerste keer en ik liep voor inloophuis Esperanza in Badhoevedorp en het Ingeborg Douwes Centrum in Amsterdam. Beide twee organisatie houden zich bezig voor (na) zorg van kankerpatiënten.
We waren met 100 mensen waarvan veel mensen, vrouwen en mannen uit Badhoevedorp.

Misschien heb je het wel gelezen dat ik als coach, begeleider en trainer graag ook met familieopstellingen werk. Bij zo’n opstellingen avond verwonder ik mij iedere keer weer hoe zo’n avond wordt gedragen door de energie.

Wat hebben hardlopen en coaching met elkaar te maken?

Nou toen ik die 8 km liep, alleen omdat ik graag in die dolende en rennende massa mensen mijn eigen tempo en koers bepalen- ervoer ik twee verschillende gewaarwordingen in mijzelf.

Rationele gewaarwording

De eerste van ratio. Al die mensen die voor mijn voeten lopen, die links en die weer rechts met een ander tempo. De ander stopt in eens of weer een ander wijkt naar links of rechts. Kortom continue moet ik mij aanpassen in tempo en route. Mmmm, denk ik dan, ik loop liever zelf een rondje met de ruimte en vrijheid om mij heen. Geen gedoe, struikelend over de mensen. Ik kan mij focussen op mijn ademhaling en mijzelf in plaats van die onrust.

Energie gewaarwording

De tweede gewaarwording was dat ik merkte dat ik ondersteund werd door de energie die er was. Ik ging vanzelf harder lopen omdat ik mensen wilde inhalen omdat ik power had. Of power kreeg? Ik genoot van wat ik om mij heen zag. De juichende mensen. Iedereen had zijn eigen loopje, je eigen drafje. De ene kletsend, de ander puffend. Rode t-shirts van een groot bureau. Stichting Semmy met deelnemers in de blauwe t-shirts. Ik kreeg de drang om in te halen om meer verschillen te zien van mensen.
Ook kwam er een prestatiedrang in mij op. Van tevoren had ik mij voorgenomen om gewoon te lopen voor de fun. Prestatie is niet belangrijk. Maar nu wilde ik Jeroen achterna… ik moet hem toch kunnen bijbenen…? En ik wilde kijken wie er nog meer van onze 100 man en vrouw voorop liep in onze wit en oranje shirts….

Al mijmerend ervoer ik dat ik eigenlijk gedragen werd door de energie van de mensen en mijn eigen gedachten. Die combinatie maakte dat ik zo moeiteloos en eigenlijk ook zo gefocussed liep. De tijd waarvan ik eerder dacht dat het mij niet kon schelen, werd overschaduwd door een kracht en doelgerichtheid.

Wil je mijn ervaring zien en horen >>>>

Parallel met familieopstellingen

Deze ervaring herinnert mij aan familieopstellingen, waar ook de energie zo sterk onder de groep aanwezig is en zijn werk doet. Zou dat misschien onbewust nu ook bij het hardlopen zo hebben gewerkt?

Ik realiseer mij nu met deze ervaring nog te meer dat je je kan laten dragen door de energie van je omgeving. Iets wat er als is en het geeft je informatie over jezelf en de ander. Dat moet je wel leren herkennen.

Ver van mijn bedshow

Voor veel mensen is familieopstellingen een nogal ver van je bedshow. En dat terwijl deze vorm zo impactvol en helend is. Ik zoek manieren om uit te leggen wat het met mensen kan doen.

Ervaring van een deelnemer

Talitha schreef haar ervaring en verhaal op papier. Laat je door haar verhaal inspireren en aanmoedigen om het ook eens te ervaren en daarmee te groeien>>

Heb je zelf een ervaring met familieopstelling of een vraag? Laat het graag weten hieronder in mijn blog. En als je wil maken we samen een gratis persoonlijk kennis met mijn gratis coaching.