garbage-can-1423840_1920Ben je aan het genieten van de zomervakantie?…Of op je vakantiebestemming of op je werk? Vaak is het op je werk ook wat relaxter en is er lekker tijd om op te ruimen, eens een gesprek met de overgebleven collega’s aan te gaan en dat alles op een rustiger tempo.

Opruimen

Tja, ik ben ook begonnen met opruimen. De zomer opruiming. En het lijkt alsof er geen einde aankomt met het ordenen en weggooien van zaken. Wat gebeurt er? Alles overhoop.  Puinhoop overal. Je krijgt het niet af. Je raakt ontgoocheld want nu is je hele kamer vol. Je gooit alles dan maar op een hoop in een doos en zet die doos weer ergens op een plek. Opgeruimd staat netjes… of toch niet…

Alhoewel..  Het is deze keer voor mij wel overzichtelijk. Ik heb het nu anders aan gepakt.

Natuurlijk kom ik ook tegen dat opruimen

1.       meer tijd kost dan ik had ingeschat

2.       en wat een werk toch allemaal. Wat kost het op en neer lopen en sorteren toch veel tijd.

Deelprojecten

Wat heb ik anders nu gedaan? Ik heb er deelprojectjes van gemaakt.

Bijvoorbeeld in mijn keuken krijgt elke dag één of twee lades de aandacht. Ook pak ik mijn werkkamer zo aan.

Ik ben tevreden met datgene wat dan die ene dag heb aangepakt. De rest van de lades en kasten mogen blijven liggen tot morgen. Dan pak ik weer dat andere kastje of lade aan. Ik maak er dus kleine projecten van die uiteindelijk wel wat meer tijd kosten over de dagen heen maar wel af zijn.

Rust en ruimte

Dat geeft rust. En tussendoor doe ik nog wat ander klussen; werk en leuke dingen.

Het geeft enorm veel voldoening. Ik heb het idee dat ik heel veel doe op een dag. Hoe je goed kan opruimen kan je ook lezen in het boek van Marie Kondo. Mijn beste vriendin is laaiend enthousiast over haar . Ook bij toastmaster hield iemand er laatst een interessante lezing over. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen maar ken inmiddels haar filosofie.

Marie Kondo boek Opgeruimd bestellen>>

Interview met haar >>

Deze opruiming thuis en rondom mijn werk geeft mij enorm veel tevredenheid. Niet alleen is het opgeruimder, overzichtelijker en schoner ook houd ik tijd over voor andere dingen en af en toe gun ik mij in deze vakantie een strandlunch of iets anders leuks. Ik heb er echt vrede mee dat het zo gaat.

T’is toch vakantie niet?

En als heerlijk vooruitzicht mag ik straks zelf een paar dagen weg. Op vakantie. Als beloning.

Deze schoonmaak fysiek en mentaal (zo voelt het namelijk echt) geeft mij straks na de vakantie weer de power om lekker opgeruimd te starten en tevreden er tegenaan te gaan. Het geeft ruimte en overzicht in mijn hoofd. Hoe is dat voor jou?

Ben je ook aan het opruimen en je hoofd ook vrijmaken?

En ik help je graag met je interne opschoning en opruiming!


In september ga ik opgeruimd er weer vol tegenaan. 14 september weer met systemische werken.  Noteer maar alvast in je agenda.

Zou je 3 vragen over de organisatie van systemisch werken willen beantwoorden?

Ik heb een vraag voor je.

Zou je systemisch werken / familieopstellingen willen koppelen aan een thema.  Ja/ nee?

Het hoeft namelijk niet persé te gaan over familie. Werk, een relatie, ziekte,  je eigen obstakels, je talent, gezondheid zelfs een markting issue kan worden opgesteld. Zou jij het aantrekkelijk vinden als een thema is. Zo ja aan welke thema’s denk je dan aan?

Laat het mij graag weten. Vul hier deze vragen in op een survey online als je je reactie niet publiekelijk wilt geven.