IMG_28081Met heel veel plezier en dankbaarheid heb ik voor KWF Kankerbestrijding het prachtige vrijwilligers evenement SamenLoop voor Hoop in Nederland mogen introduceren. Samenwerken met vrijwilligers vind ik fantastisch. Ik heb hierover 10 tips geschreven die ik gebruikt heb en graag met je wil delen.
Hieronder tip 1: samenwerken. De rest van mijn 9 tips kan je gratis downloaden van mijn website >>

Tip 1 Samenwerken

Werk samen vanuit gelijkwaardigheid en respect. Verdeel de rollen tussen betaalde kracht en vrijwilliger en beschrijf elkaars rol. Zie het als partnership.
Toen ik in 2004 begon met  SamenLoop voor Hoop was kanker nog een moeilijk bespreekbaar onderwerp met een sterke emotionele lading. Toch vond ik een gedreven vrijwilligster, Dieneke Kuipers. Zij had haar eigen verhaal over kanker, dat haar ertoe aanzette om iets te doen. Een tijdlang trokken we samen intensief op. We volgden samen een training. Samen gingen we veel kijken en leren in het buitenland. We zagen wat werkte en wat niet. Wij wisten nu wat ons te doen stond en verdeelden de rollen. Dieneke was zo gedreven, ondernemend en betrokken dat zij in haar eigen buurt op pad ging. Zo wierf ze de vrijwilligers voor de commissie die eerste SamenLoop organiseerde, in het Drenthse Borger. Het werd op alle vlakken een succes: we haalden geld op, survivors (ex)kankerpatiënten voelden zich erdoor gesterkt en we hielpen het merk KWF Kankerbestrijding lokaal te versterken. Mijn rol was het bewaken van het evenementconcept, het faciliteren in hand- en draaiboeken, materialen en begeleiding en trainen.

De rest van mijn 9 tips kan je hier gratis downloaden >>

Masterclass Leiderschap van vrijwilligers&jou

In mijn Masterclass Leiderschap van vrijwilligers&jou krijg je tips en inzichten aangereikt bij het vinden en binden van vrijwilligers. Misschien iets voor jou?

Op donderdag 18 september geef ik deze masterclass.

Als je je vóór 22 augustus aanmeldt dan krijg je nog eens 33% korting. Meer info>>