Zo aan de vooravond van Koningsdag vond ik een verhaal over een koning. Een mooie metafoor vind ik. Lees maar en reageer graag onderaan dit blog wat jij ervan vindt!

Er was eens een koning. Deze koning had een grote rots op de weg laten leggen. Hij stond vervolgens langs de kant van de weg zelf toe te kijken of iemand het rotsblok zou gaan verwijderen.

Er kwam zeer welvarende kooplieden voorbij. En ook vooraanstaande mensen die tot de hof huishouding behoorde. Iedereen liep om het grote rotsblok heen. En iedereen klaagde steen en been over het rotsblok midden op de weg. “Wat een koning. De koning doet veel te weinig aan het onderhoud van de wegen.”

Er kwam een boer langs met in zijn handen verse groenten. Toen de boer het rotsblok zag, legde hij de groenten neer. Hij probeerde het rotsblok weg te duwen. De rots was echter enorm zwaar. Ondanks alles zette de boer door en uiteindelijk lukte het hem om het rotsblok van de weg af te duwen.

Toen de boer zijn groenten weer wilde oppakken, zag hij op de plaats waar het rotsblok had gelegen een klein zakje op de grond liggen. Hij raapt het kleine zakje op en vond hierin gouden munten en een boodschap van de koning. Op briefje stond dat het goud voor de persoon was die het rotsblok van de weg af had geduwd.

Onze boer leerde iets wat velen van ons nooit zou kunnen begrijpen. Een obstakel kan een kans zijn om je omstandigheden te verbeteren. Overwin de obstakels. Leer je lessen.

Als je je lessen wilt leren dan is het goed om ernaar te kijken wat jou uniek maakt juist door al deze ervaringen en gebeurtenissen.

Zondag 22 mei organiseer ik een mooi training waar je op een speelwijze een verdiepingsslag maakt Wat jou uniek en waardevol maakt. Een eerste stap naar jouw Glanskracht!

Leef je bewust je waarden dan is het ook makkelijker keuzes te maken.

Zie ik je 22 mei? Ik hoop het, de vorige dames waren erg enthousiast. Naar de training>>

Laat graag hieronder aan dit blog weten wat je van dit verhaal vindt of elk andere

Ook begeleid ik je graag persoonlijk. Neem graag even contact met mij op >>