waardenwolkBen je op dit moment gelukkig? Leef je het leven zoals je het zelf graag hebt gewild? Of komen er dingen op je pad die je belemmeren om te zijn wie je bent of wil zijn? Ben je gelukkig getrouwd? Heb je leuk werk?

Als je niet goed in je vel zit, baal je zo hard. Je geeft de gebeurtenis, of de mensen die erbij betrokken zijn in eerste instantie de schuld. Je bent boos, verdriet, bang en dat druk je met je hele lijf uit.

Alleen is dat het wel het hele verhaal? Wat is de andere kant? Of is de werkelijkheid dat een of meer verlangens, dromen, verwachtingen van je niet zijn vervuld? Wat doet dat met jou?

Zijn contacten, vrienden, werk wel in lijn met wat jouw waarden zijn over het leven en jezelf? Als ze dat niet zijn dan gaat het wringen, wringen en nog eens wringen. Je stopt het misschien heel lang weg. Tot het ontploft of totdat je fysieke klachten krijgt.

Waarden

Je waarden zijn je innerlijke drijfveren die maken dat je gelukkig voelt of niet. Ze zorgen dat je in actie komt of juist niet. Het zijn jouw motoren die je aan de praat houden en jou aanzetten om iets te doen of te laten.

We zoeken bewust of onbewust naar de vervulling van onze waarden. Bijvoorbeeld ben je getrouwd en hecht je veel waarde aan contact en verbinding en voel je dat niet, dan kan het zijn dat het op je enig moment opbreekt.

Is jouw waarde veiligheid dan zou je niet zo snel een stuntman worden of een relatie krijgen met een stuntman. J Je zoekt een veilige omgeving of je creëert die zelf met een veilig huis, veilige auto enz.

achter visitekaartjeMijn belangrijkste waarden zijn ontwikkeling, verbinding/ verbondenheid, betrokkenheid, authenticiteit en doelgericht. Deze waarden heb ik een al tijdje maar kunnen ook veranderen.

Ben je je bewust van jouw waarden?

Eerder schreef ik er al een blog over...Wat zijn jouw waarden en hoe je daar achter kan komen is bijvoorbeeld iets wat ik in mijn coaching met je kan onderzoeken. Als je je hiervan bewust wordt dan valt heel veel op zijn plek.

Om toch een tipje van de sluier op te lichten hier vier zelfhulp tips.

Vier tips die je kunnen helpen om meer vanuit jouw waarden te leven

  1. Ga eens terug in jouw herinnering naar de tijd dat je kind was? Wat deed je toen het liefst? Waar werd je blij van? Waar werd je enthousiast van? Waar liep je warm voor? Waar kreeg je maar nooit genoeg van?
  2. Welke 3 tot 5 waarden horen bij deze herinnering?  Vaak zijn dat woorden eindigend met –heid.
  3. Laat deze woorden en waarden helemaal tot je doordringen. Sta stil bij de vraag wat deze waarden voor jou betekenen. Zijn deze waardes jouw drijfveren van nu? Geven ze jou een goed gevoel als ze vervuld worden?
  4. Leef je nu met deze waarden in jouw leven in overeenstemming?

Ja, yippie dan zit je goed en zit je ongetwijfeld goed in je vel!

Nee, wat zou je eraan kunnen doen om weer te glanzen in je leven?

Leef je in overeenstemming met je waarden dan ben je gelukkig

Geef je je leven vorm in overeenstemming met jouw waarden, dan voel je dat het stroomt, dat je gelukkig bent, dan je het gevoel hebt dat je met de juiste dingen bezig bent en dat straal je ook weer af op je omgeving.

Je bent dan onafhankelijk. Je laat niet meer leiden wat er in jouw omgeving gebeurt, wat mensen van je denken en vinden, je kiest je eigen pad. En je trekt de juiste dingen aan die goed voor je zijn.

Wil je meer over jezelf te weten komen en met passende dingen voor jou bezig zijn?

Neem dan eens contact met mij op. Dan bied ik je mijn waardeoefening graag aan (waarde € 395,-) in ruil voor jouw ervaring en aanbeveling naderhand.

Wil je reageren bijvoorbeeld wat voor jou geluk is? Of wat jou gelukkig maakt? Of jouw waarden.. Deel het graag hieronder. Je krijgt van mij de waarde oefening cadeau.