Dream #2Hoe was je vakantie?
Herken je dat, dat je na zo’n vakantie weer goede voornemens hebt? Je wilt het anders gaan doen. En nu ga ik het echt doen, denk je dan.

Aan dromen en wensen hebben we doorgaans geen gebrek: een andere baan, we willen voor onszelf beginnen of in een camper door Frankrijk trekken. We weten dat er iets moet gebeuren, maar het lukt ons niet om in beweging te komen, omdat we blijven hangen in ons innerlijk getob.

We zijn heel goed in het opsommen van redenen waarom wij onze droom niet zouden kunnen verwezenlijken: ‘Dat lukt me toch niet’. ‘Is dat wel verstandig?’, ‘Dat kost te veel’ enzovoorts.

Als jij niets verandert, verandert er niets

Eén wetmatigheid is als je niet verandert, dan verander er niets. Waar komt dat vandaan dat het je blijkbaar aan moed ontbreekt om actie te ondernemen in wat je werkelijk wilt en beter bij je past.

Hier 6 excuses om geen stap te zetten naar je droom.

1. “Ik weet niet wat ik wil”

Je blijft zitten waar je bent omdat je niet weet wat je wilt. Dus gebeurt er ook niets. Blijkbaar is het niet-weten een reden om maar niets te doen. Af te wachten of gewoon te laten gebeuren wat er gebeurt. Hoe zou zijn als je na onderzoek weet waar je wel blij van wordt?

2. “Het valt wel mee”

Ah, je wuift wat je wilt voor jezelf weg: je sust, bedekt het met smoesjes en vooral erken je niet dat het eigenlijk niet oké voor je is. Maar ja, waarom heb je dan wel continue dat gevoel ‘is dit alles? ’, of heb je hoofdpijn, slaap je slecht, ben je humeurig…

3. “Ik krijg wel elke maand mijn geld.” (ook wel: “Ik heb nu een vast contract.”)

Geloof jij nog in de zekerheid van een vaste baan? Heb je de illusie dat je gelukkig bent als je blijft zitten waar je zit? En durf je geen risico’s te nemen? Is het beter weten wat je hebt, -ook al is dat niet goed voor je-, dan kiezen voor onzekerheid? Ook al is de kans groot dat het beter wordt.

4. “Ik heb te weinig tijd”

Ja maar weet je, dat heeft iedereen. Tijd is het enige waar je nooit meer of minder van krijgt, dus wat helpt is, slimmer werken en duidelijk weten wat je wilt.

5. “Wie wil mij nou hebben?”

Werk aan de winkel hier! Je beperkende gedachtes hebben zoveel invloed op je dat je zelfvertrouwen tot onder het vriespunt is gedaald. En zolang jij deze gedachten blijft houden, wordt het erger en erger. Wat ga je doen om het te veranderen?

If you can dream it you can do it6…

Deze mag je zelf bedenken. Wat is jouw reden om muis stil te blijven zitten? Waarom ontbreekt het jou aan moed?
Wat het er ook speelt in je leven, alleen jij kan iets aan deze situatie veranderen. Wat is jouw excuus? Vraag jezelf: “Wat kan ik nu doen om dit niet meer te geloven?”. Geef jezelf wat ruimte om je ogen te openen en te gaan kijken wat bij je past. Stel je voor dat het lukt! Of zoals Walt Disney zei: ‘If you can dream it, you can do it!’

Maak kleine stapjes en vraag om hulp.

 

Lees meer over Disney’s methode en wat je zelf kan doen in een eerder blog>>

Mijn belangrijkste tip is: zet vandaag nog een stapje op weg naar jouw droom. Je zult zien dat je er veel energie en inspiratie van krijgt. Bovendien voorkom je dat je later denkt ‘had ik maar…’

Ik help je daarbij graag. Wil je eens ervaren hoe dat is als ik je help?
Schrijf hieronder aan dit blog jouw excuses of droom dan kom je gratis een half uur ervaren hoe mijn coaching jou kan helpen. (waarde € 75,-)

Een reactie van recente coachee na 1 keer: ” De coaching heeft inderdaad doorgewerkt want ik merk dat ik makkelijker omga met mijn leidinggevende. Verdienste van de coaching is vooral dat ik me beter bewust ben geworden van mijn eigen houding.”

 


Wil je mij helpen?

Ik heb een vraag voor jou.

Ik ben een online vrouwen coachingsprogramma aan het ontwikkelen. Graag wil ik het programma afstemmen op de wensen en behoeften van vrouwen 40 – 55 jaar. Als dank ontvang je gratis 2 maanden het onlineprogramma als het is uitgewerkt is. Doe je mee? Dank je wel. Volg de link>>