comfort zoneMet trillende en knikkende knieën – alleen al bij de gedachte dat ik heb geroepen dat ik een Periscope uitzending ga maken-, sta ik dan toch uiteindelijk spontaan afgelopen zondag in de tuin mijn belofte waar te maken. Het weertje brengt mij in een goede stemming. En ja voor deze beginneling is nu dan eindelijk de kop eraf. Mijn eerste live uitzending met volgers. Scrol en kijk hieronder naar het resultaat…

(En weet je,  ik kreeg zowaar hartjes 😳 )

periscope2Periscope

Hé wat is dat periscope.  Nou weer iets nieuws op het gebied van social media. Ontwikkeld door twitter waarbij je eigen live uitzendingen streamt. Je volgers zoals bij twitter worden met een seintje uit je ipad of iphone gefloten dat er een live uitzending is gestart. 24 uur lang wordt de opname bewaard en kan nog door anderen wereldwijd worden bekeken. En zelf kan je de opname downloaden en uploaden op youtube zoals ik dat nu heb gedaan.

Doodeng

Voor mij was dit wel heel erg uit mijn comfortzone stappen. Eng! Dat kan ik niet. Ik durf dat niet. Ik moet eerst oefenen, droog oefenen… Hoe moet ik mij presenteren? Ik  moet eerst meer camera opdoen ervaring. Enz, enz…

Collega ondernemers en mijn dochters

Aangemoedigd door mijn collega ondernemers en ook eerlijk is eerlijk afgekeken dacht ik dit moet ik ook doen! Mijn dochters die mij scherp houden met de vele jonge vloggers die zij volgen en nadoen, inspireren mij om ook als jongere ouderen uit mijn comfort zone te komen. En nu is het tijd om woord bij daad te voegen.

Ik moet zelf ook eens het goede voorbeeld geven. Stap nou zelf eens uit je eigen veilige comfort zone, Pauline!

Ik heb mij bedacht en ingebeeld hoe het zou zijn als ik dit straks allemaal  gewoon met gemak doe en hoe ik dan impact kan hebben op mijn kijkers/ klanten. Dat is wat ik wil.

Ik ben gaan staan en gaan inbeelden dat de camera mijn grote vriendin was en alsof ik dit al jaren deed.

En het was geweldig…. (spannend maar ook erg leuk)

Wat levert je uit je comfortzone je op? Wat leverde mij het op?

1.    Groei, ontwikkeling

2.    Nieuwe dingen leren en anders naar dingen kijken, horen, voelen, ervaren.

3.    Je wereld wordt groter.

4.    Je angst verdwijnt en je merkt dat het toch eigenlijk ook meer in je hoofd zit.

5.    Je kan je succes vieren.

6.    Relativeren, wat heb ik mij toch druk gemaakt.

7.    Trots zijn op jezel!

8.    Jezelf permissie geven dat je fouten maakt en mag maken. En dat is juist SUPER!  Fouten maken is heel goed!!!  Je bent aan het leren!!!

9.    Moed en lef voor de volgende stap. Een nieuwe uitdaging want dit is niet meer onbekend.

10. Je staat er optimistischer voor. Je ervaart nieuwe mogelijkheden.

>>>Ik schreef eerder een blog over uit je comfortzone stappen. In dit blog heb ik 6 stappen beschreven hoe je dat kan doen. Klik hier om ze te lezen.

>>>Ook kan mijn blog Fouten maken mag jou misschien weer inspireren. Mij in elk geval wel.

>>>En als laatste wil ik je ook vragen mij voor mijn eerste Periscope uitzending tips en suggesties te geven. En als je nog inhoudelijke ideeën hebt en thema’s wil horen  over mijn toekomstige Periscopeuitzendingen dan lees ik het ook graag. Schrijf je reactie graag onderaan dit blog.

Ook publiekelijk een reactie op mijn ongeredigeerde periscopeuitzending vind ik best een enge vraag. Allez, ik ga ervan leren!!!! Misschien vind jij het ook eng om een reactie onderaan het blog te schrijven?  Doe het gewoon. Je helpt mij ermee en jezelf (door uit je comfortzone te stappen, 😛 .)

Misschien een extra stimulans. Als  je een reactie geeft en ik heb in totaal minimaal 30 reacties van verschillende mensen voór 15 oktober dan verloot ik onder de respondenten een gratis coachingsessie van 5 keer met een waarde van € 1.117,50. Dus help mij om dit blog met anderen te delen en nieuwe tips, suggesties en periscope onderwerpen te krijgen. Dan maak je zelf kans op coachingssessie.

Heb je inspiratie nodig hoe je feedback kan geven lees ook mijn eerder blog feedback geven